Jan 17, 2009

La_Haine.//



C'est l'histoire d'un homme qui tombe d'un immeuble de 50 étages.Au fur et à mesure de sa chute, pour se rassurer, il se répète: "Jusqu'ici, tout va bien.""Jusqu'ici, tout va bien." Mais l'important, c'est pas la chute. C'est l'atterrissage.!

Pentru mine un film bun este acel film din care ori inveti ceva ori ti se face pielea gaina la sfarsit cand pui cap la cap totul. In prima categorie se incadreaza filmul La Haine din 1995 , scris si regizat de Mathieu Kassovitz. Filmat alb negru si in franceza, aceasta pelicula urmareste viata a trei tineri de etnii diferite si fara nici un scop in viata dintr-o suburbie din Paris . Acestia gasesc distractiv stilul lor periculos de viata presarat cu mari bucati de "ciocolata", arme si violenta insa asa cum zice si citatul din inceput, important nu este zborul ci aterizarea deoarece totul se va sfarsi tragic pentru ei.Filmul este lipsit de penibilitatile filmelor cu gangsteri de la Hollywood si reprezinta o adevarata bijuterie a cinematografiei franceze.

1 comment:

  1. am vazut filmul care este deosebit mai mult pentru amatorii genului ... intradevar este un film diferit si asta ii aduce popularitatea. daca ar fi fost facut in romania ar fi blamat pentru realitatea gregara asa ca l-au facut frantzuzii e misto ;) enjoy

    ReplyDelete