Jan 22, 2009

10drug_ads.//




Cocaina, morfina, pana si heroina erau privite ca leacuri miralucoase in perioada in care au fost descoperite. Substante interzise azi erau legal disponibile in trecut, astfel incat pana in a doua jumatate a anilor 1800, furnizorii au proclamat cu mandrie faptul ca produsele lor contin asemenea substante. Astazi va prezentam zece dintre aceste incredibile reclame din trecut.
Click pe fiecare pentru Print-ads.

1. Cocaina – dropusuri impotriva durerilor de dinti (1885) erau folosite in randul copiilor. Nu numai ca doctoria amortea durerea, dar de asemenea schimba starea de spirit a utilizatorului in una mai "buna".

2.Flaconul de heroina Bayer. Din 1898 pana in 1910 heroina era vanduta pe piata ca un substituent al morfinei, substituent ce nu provoaca dependenta si a prins in randul medicinei pentru copii!
3. Metcalf's Coca Wine era unul dintre nenumaratele vinuri ce contineau cocaina gasite pe piata.Toate acestea revendicau efecte medicinale, desi era lesne de inteles faptul ca erau consumate de asemenea pentru valoarea lor "recreationala".
4. Vin Mariani (1865) era principalul produs din randul vinurilor ce contineau cocaina ale vremii. Preotul Leo XIII purta cu el o plosca ce continea Vin Mariani si a acordat o medalie de aur creatorului acestui produs, pe nume Angelo Mariani.
5. Vinul cu cocaina produs de Maltine Manufacturing Company (din New York). Dozajul indicat pe spatele sticlei ne spune: "Un pahar plin in timpul, sau imediat dupa, masa. Pentru copii intr-o porportie inferioara."
6. Pastilele pentru gat continand cocaina (1900) erau "indispensabile pentru cantareti, profesori, sau oratori". Pentru un gat rosu, aceste pastile reprezentau fara indoiala solutia pentru a-i ajuta pe profesionisti sa isi execute meseria la cota maxima.
7.Reclama prespapier pentru C.F. Boehringer & Soehne (Mannheim, Germania), "cei mai grandiosi producatori de chinina si cocaina de pe intinsul Pamantului". Acest fabricant chimic era mandu de pozitia sa de top in lumea comertului cu cocaina.
8. Aceasta sticluta de analgezic, pe numele ei: Stickney and Poor (o mixtura de opiu si alcool) era distribuita asemenea condimentelor pentru care firma este recunoscuta. Unei multimi de infanti, copii si adulti le era prescris acest tip de analgezic. Continand 46% alcool, acest produs are rezistenta de 92, ceea ce e destul de puternic.
9. Aceasta reclama este pentru Glyco-Heroin, fabricata de Martin H. Smity Company (din New York). Heroina era intr-o mare masura utilizata, nu numai pe post de analgezic, dar de asemenea precum un remediu impotriva astmului, tusei si pneumoniei. Amestecand heroina cu glicerina (adaugand adesea zahar sau condimente) facea produsul mai gustos pentru consumul oral.
10. Acest National Vaporizer Vapor-OL (opiu) Tratamentul nr. 6 impotriva astmului probabil ca furniza o metoda unica de "fumare" a opiului. Lichidul volatil era plasat intr-o tigaie incalzita de o lampa cu gaz (priveste alaturi). Alte substante erau de asemenea folosite in acesti vapori (din 1890), dar aceasta mixtura probabil ca a asigurat o multime de vizitatori, in special pentru cei afectati spasmodic.

No comments:

Post a Comment